Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Advent Pécs

hu
Archív
Advent Pécs | Kodály Központ

Pannon Filharmonikusok: A diótörő - karácsonyi varázslat

Zene, tánc és mese egy estén

Jegytípusok

 • Felnőtt

  6000 Ft - 5000 Ft

 • Gyerek

  3000 Ft - 2000 Ft

Családi (1 felnőtt, 2 gyerek): 9900 - 7900 Ft

Családi jegy csak személyesen, a Kodály Központ jegypénztárában váltható.

Jegyvásárlás
Archív

Pannon Filharmonikusok: A diótörő - karácsonyi varázslat

Zene, tánc és mese egy estén

Jegyinfó

Pjotr Iljics Csajkovszkij A diótörő című remekműve a világ balett színpadainak állandó és megunhatatlan darabja.

Pjotr Iljics Csajkovszkij: A diótörő

Czéh Dániel - mesélő

Pécsi Balett Bóbita Bábszínház

Díszlettervező: Michac Gábor

Jelmeztervező: Rományi Nóra

Koreográfus: Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész

Rendező: Böhm György Jászai Mari- és Nádasy Kálmán-díjas

Vezényel: Vass András

 

A Pannon Filharmonikusok, a Pécsi Balett és a Bóbita Bábszínház hagyományteremtő céllal állította színpadra a nagy klasszikust, A diótörőt. A Kodály Központ kiváló akusztikai környezete, felemelő atmoszférája ragyogó karácsonyi családi programot rejt minden év decemberében, a téli szünetben.

 

Pjotr Iljics Csajkovszkij A diótörő című remekműve a világ balett színpadainak állandó és megunhatatlan darabja. Ez a mű a zeneszerző utolsó balettje, egyben utolsó színpadi műve. A diótörő előadásain generációk nőttek fel, és kerültek közelebb a zenéhez és a tánchoz. A mű szimbólumrendszere minden korszak gyermekei számára érzékletes módon jeleníti meg azt, hogy a gyermeki fantázia szabadon szárnyaló, színes és kalandos.

 

A történet alapjául E. T. A. Hoffmann Diótörő és az egérkirály című meséje szolgált. A történet szerint karácsony éjszakáján kezdődik a jó Diótörő és a gonosz Egérkirály háborúja, és Marika váratlanul a csata kellős közepébe pottyan. Diótörő – akinek valódi kilétét a mese végéig homály fedi – bátorságának és jó szívének köszönhetően legyőzi a gonosz Egérkirályt, s ezzel önmagáról is elhárítja a rontást. Marikát csodálatos utazásra viszi a játékok országába, ahol a bűvös képzelet uralkodik. A tavalyi bemutató után idén újra színpadra állítja a Pécsi Balett társulata a Pannon Filharmonikusok élő zenei kíséretével. És hogy még izgalmasabb legyen az előadás, a Bóbita Bábszínház művésze néha narrátorként, néha pedig az előadás tevőleges résztvevőjeként van jelen a produkcióban. A kezében lévő Diótörő bábbal segíti a nézőket a történet befogadásában. Előadásunk nem kíván aktualizálni, hiszen A diótörőnek pont a varázslatos karácsonyi álom a l

A produkció a Pannon Filharmonikusok, a Pécsi Balett és a Bóbita Bábszín- ház koprodukciójában, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nem- zeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

HelyszínAdvent Pécs | Kodály Központ

Leírás

7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók